Tällaista täällä tänään

Kylläpäs aika on mennyt hurjaa vauhtia. Toisaalta en edes tunne syyllisyyttä siitä, että en ole kerennyt kirjoittamaan mitään blogin puolelle. Joskus on vain pakko ottaa etäisyyttä joihinkin asioihin, jotta saa taas kiinni motivaatiosta.

Tammikuussa laskin suksilla kahdeksan päivän ajan mäkeä alas Meribelissä, Ranskassa. Parhaita olivat päivät, kun aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, lumi kimmelsi ympärillä ja edessä aukenivat huikeat alppinäkymät. Ja ne hetket, kun joi rinneravintolassa kermavaahdolla kuorrutettua kuumaa kaakaota ja mietti, että aurinkolasit olisivat olleet tarpeelliset. Ei ehkä niin parhaita olivat päivät, kun lunta satoi niin paljon, että hiihtohissistä istuessa näki vain yhden edellä menevän tuolin, ja mäessä joutui laskemaan kepiltä kepille, jotta pääsi turvallisesti alas asti. Extreme-urheilua parhaimmillaan.

Kotona on tehty melkein neljä viikkoa remonttia, jonka takia siellä ei ole pystynyt asumaan, joten ehkä joku pystyy kuvittelemaan, että myöskään kirjoittaminen ei ole oikein sujunut. Remontin aikana huomasi taas kuinka tärkeä asia oma koti on. Se on paikka, jossa voi olla täysin oma itsensä, mikä on ehkä henkisesti kaikkein tärkeintä tässä maailmassa.

Lähetin sähköpostia kustannustoimittajalle, joka oli kiinnostunut lukemaan muokatun version tarinastani, mutta vielä tammikuun puolella hän ei ollut uutta versiota kerennyt lukemaan. No, odotellaan. Helsingin Sanomissa julkaistussa kevään lasten- ja nuortenkirjojen listassa ei kovin montaa kotimaista fantasiakirjaa löytynyt, joten ehkä se kotimainen fantasia ei vaan vielä ole se juttu.

Mutta ilouutisia voi näköjään silti saada. Onnea Vera Vala kustannussopimuksesta!

Aloin kirjoittaa tarinan toista osaa, tarkoituksena kun on, että sarja olisi kaksiosainen. Sain aikaiseksi kaksi sivua. Juonesta on olemassa kaikenlaisia muistiinpanoja, pieniä yksittäisiä asioita sieltä täältä, mutta vielä en ole saanut sellaista motivaatiota, että tekstiä olisi syntynyt enemmän. Kirjoittaminen on takkuillut osaksi myös siksi, että elämässäni alkanut uusi aikakausi on vienyt aikalailla kaiken ylimääräisen mehun. Mutta eiköhän tässä vielä päästä siihenkin vaiheeseen, että vietän taas kaiken vapaan ajan koneen äärellä.

Facebook Twitter Email Rss

3 thoughts on “Tällaista täällä tänään

  1. Kiitos Outi ja tsemppiä vastauksen odotteluun! Minä kyllästyin lopulta odottamaan ja lähetin sen muokatun version ihan toiselle kustantajalle, joka siis kiinnostui. Ja olin heiltä saanut jo aikoinaan hylyn raakaversiosta, mutta tämä korjattu versio kiinnosti :) Eli kannattaa kysyä myös toisilta kustantajilta, sellailtakin, joilta ehkä on jo tullut hylky, että kiinnostaako heitä lukea muokattu versio, kun taustalla on kuitenkin kt:n antamia korjausehdotuksia. Ja jos vastavat myöntävästi, niin lähetät saman, korjatun version myös heille.