Editoinnista

Kuudesta muokkauskokonaisuudesta 5,5 on valmiina. Tuo puolikas siksi, että en ole vielä aivan tyytyväinen tapaan, jolla toisen päähenkilön tunneskaala kehittyy. Kuudentena ja viimeisenä olisi vielä se kolmannen henkilön parempi taustoittaminen, joka tuntuu jotenkin pakonomaiselta. Pitäisi keksiä jotakin, jonka avulla henkilön tietty käyttäytyminen olisi ymmärrettävää. Äh, puh ja poks.

On hieman puuduttavaa käydä omaa tekstiä läpi ja tehdä muutoksia. Nyt alan huomata, että omakin tarina voi alkaa maistua puulta. Onneksi muutosten tekeminen on ollut kuitenkin yllättävän helppoa eikä se itselle tärkeän osan (niitä oli kyllä aika monta) poistaminen ollut loppujen lopuksi kovin hankalaa. Tosin yhden jätin vielä paikoilleen, koska en vain keksinyt, miten saisin tarinan jatkumaan sujuvasti ilman sitä.

Ympäristön tarkemmassa kuvaamisessa törmäsin ongelmaan. Kun mainitsen kaupungin nimen, kuinka tarkkaan tarinassa oleva ympäristö tulisi täsmätä todellisuuden kanssa? Mitä jos juuri siitä kaupungista joku lukee tarinani ja toteaa vaikka, että ”ei täällä kyllä ole tuollaista tai tuollaista kahvilaa”? Nyt on kuulkaa Google Mapsin Street View:llä ja Google Earthillä koluttu kaupunkeja läpi ja yritetty saada jonkinlaista kuvaa siitä, missä päähenkilöni oikein on asunut ja asuu, mutta ei niidenkään avulla saa kaikkea selville. Olisi varmaan pitänyt tehdä taustatutkimus aikaisemmin – ja paremmin.

Jospa vaikka saisin lähetettyä tarinan uudelleenluettavaksi joulukuun aikana. Se olisi mahtavaa.

Päivän musiikki: Josh Groban – Hidden Away
Facebook Twitter Email Rss

One thought on “Editoinnista

  1. Mä olen periaatteessa sitä mieltä, että ei sen paikan tarvitse yksi yhteen vastata todellisuutta. Kunhan nyt ei sijoita Tamperetta meren rannalle.

    Itse rakastan reallitodellisuuden ja pienten yksityiskohtien kanssa pläräämistä, joten mieluiten jätän kaupungin nimen mainitsematta, vaikka sijoitankin tarinat yleensä todellisiin paikkoihin. Ei ahdista niin paljoa, jos joutuukin keksimään kahvilan.