Olen valmis yrittämään

Otin ohjeista vaarin (onpas muuten hassu sanonta). Toin tarinaa selvemmin Suomeen. Poistin liikoja tunnetiloja. Kirjoitin muutaman lisäjuonen. Oikoluin, korjasin, oikoluin, korjasin. Ahdistuin. Korjasin.

Tarinan kirjoittaminen ei ole nopeaa hommaa. Varsinkaan tällaiselta pikkutarkalta ihmiseltä, joka haluaa, että kaikki yksityiskohdat ovat paikallaan. Silti sitä joskus ihmettelee, että mistä se kaikki teksti oikein kumpuaa. Kyllähän sitä kadehtien miettii sellaisia kirjailijoita, joilta ilmestyy parikin kirjaa vuodessa. Mutta he taitavatkin kirjoittaa ammatikseen. Päivätyön ohella ei tekstiä ihan turbovauhtia nimittäin synny, kun kirjoittamisen lisäksi pitäisi vapaa-aikaa jäädä muuhunkin. Toki kirjoitusnopeus varmasti kehittyy vuosien kuluessa.

Olisi mielenkiintoista tietää, kyllästyvätkö kirjailijat koskaan kirjoittamaansa tarinaan siinä vaiheessa, kun tarina on valmis, mutta sitä alkaa oikolukemaan. Vai oikolukeeko joku muu kirjan? Itselleni ei ole koskaan tullut sellaista tunnetta. Tai no ehkä siinä vaiheessa, kun oikolukee jotain sadatta kertaa ja sanat pursuavat korvista ulos niin, että haluaisi antaa periksi. Olen myös huomannut, että alkuosa tarinasta on oikoluettu huomattavasti paremmin kuin loppuosa. Sitä oikolukee ensimmäiset 50 sivua ja sitten tekee oikoluvussa esille tulleet muutokset, ja kas, pari pientä sivujuonta ilmestyy mukaan. No, siinä sitten aloitetaan oikoluku uudestaan alusta. Ja sitten tajuaa, että niin, onhan tässä tarinassa loppuosakin.

Olen päättänyt lähettää muokatun tarinan vielä pariin kustantamoon. Jos heiltä tulee kielteinen vastaus, tarinastani tulee omakustanne. Teen sellaisen markkinointikampanjan, että tarinaani ei vain voi olla lukematta. Hankin kääntäjän ja julkaisen tarinani Amazon.comissa, jossa paranormaalilla nuortenkirjallisuudella on lukijoita.

No, eipä ainakaan kunnianhimosta pitäisi olla puutetta :)

Facebook Twitter Email Rss

4 thoughts on “Olen valmis yrittämään

  1. Jes, minä ainakin ilmoittaudun lukemaan tämän, jos se jollakin (millä vaan) formaatilla ilmestyy (jossakinpäin?). Minusta on harmi, että Suomessa julkaistaan paljon vain tiettyyn genreen sisältyvää kirjallisuutta ja varmasti moni mielenkiintoinen ja vetävä aihe jää ulkopuolelle. Odotellaan, josko joskus tapahtuisi muutos parempaan…

    Hassua muuten tuo Twilight -yhteyksiin viittaaminen, josta mainitsit saamasi palautteen yhteydessä. Ainahan joku keksii pyörän ensiksi, mutta ei se vähennä pyörän käytännöllisyyttä ja arvoa… ;)

    • Tervetuloa!

      Toivon (ja luulen), että jossakin vaiheessa Suomessakin ryhdytään vähän avarakatseisemmaksi genrejen suhteen, mutta ehkä siihen menee vielä hetki. Minusta tuo Twilightin mainitseminen palautteessa osoittaa myös hieman sitä, että ei välttämättä tunneta kovin hyvin kyseistä genreä. Twilight toki on kova juttu, mutta esimerkiksi Amerikassa on julkaistu satoja muitakin samaan genreen kuuluvia kirjoja, ja hyvin näyttää lukijoita riittävän :)

  2. Hienoa! Minäkin lupaan ostaa kirjasi ja lukea sen. Luinm uuten myös Surunsyöjät kirjan. Älä ihmeessä lannistu moisesta palautteesta ja periksi et saa antaa. Sillä jokaisen menestyjän takana on roppa kaupalla sinnikkyyttä!